vrijdag 4 oktober 2013

spotted in Utrecht, NL

Mobiele tuinen ‘Halte Westplein’, Utrecht, area Lombok, NL the Netherlands

Een van de voorstellen die onder de noemer vallen van ‘Lombokplein in de steigers’ is het tijdelijk mogelijk maken van ‘mobiele tuinen’. making possible  mobile gardens ( = synonymous for  temporary )
foto westplein 7 april 2013 s
Het Westplein heeft naast het vele asfalt weliswaar gras en bomen ( trees) maar kan zeker wat meer kleur gebruiken. Er is veel belangstelling van bewoners ( inhabitants) voor een groene invullingen ( green content) van het Westplein. Het in zelfbeheer uitgeven van tuintjes vergroot de betrokkenheid met het gebied en de sociale verbinding onderling. Het idee is om van het verkeersplein een oase te maken die kan meegroeien met de veranderingen die het plein zal ondergaan. Voorstel is om op het Westplein mobiele tuinen te plaatsen te beginnen met de middenberm. De middenberm is nu nog een eilandje midden op het Westplein. Voorstel is om het haltebord van de oude tramhalte tijdelijk op de middenberm te plaatsen.
De tuintjes zijn mobiel omdat ze gemaakt worden in bakken van steigerhout op een pallet die te verplaatsen zijn. Het gaat dus niet om tuintjes in de volle grond maar om verplaatsbare tuintjes. Door gebruik te maken van attributen als steigerhout en pallets wordt aan tijdelijkheid vormgegeven en bewustgemaakt ( temporary situatie, isn't all temporary? This is truely ecological thinking, thinking and acting in transformation processes, also known as evolutionary processes.
slow-urbanism, bio-urbanism, socio-urbanism, food-urbanism, citywood-urbanism, plants-urbanism
stadsboeren steigerbak

It is my pleasure to inform and inspire you, Mijnske

Geen opmerkingen:

Een reactie posten