dinsdag 17 november 2015

The beauty and innocence of flowers and plants in the city

Aanslagen in Parijs, attacks in Paris, the city of light.
The city if Rotterdam is the contemporary city of love. Exit city of Paris as the city of love. Paris is such a city from modern times, from the  twentieth century so to say. Monsieur Hollande didn't pay attention to his cup of tea ...it has become old. ( a very old Chinese saying, meaning, your time has come to make place for the younger and fitter and more creative. It is such a dumm, Scilly, stupid thing to do, to declare war. Think about the consequences when theewater is over. War is nothing but desctruction. There js only one very wise thing to do, if there is a war, don't go there.

Sources
1. De trofee, Mircea Cartarescu, 2012. (A novel)
2. Rotterdam herdenkt in al de diversiteit by Niels Markus, Trouw (Dutch newspaper) 17 november 2015

hun ware aard als tempels, megalieten. bunkers, mausoleums van een onbegrijpelijke wereld, allemaal verzonken in een zee van plantengroei. (1, blz. 314)

Daarom genas de eenhoorn louter door middel van aanraking iedere kwaal. (1,  blz. 319)

Ze hadden toen stilzwijgend de gelei van groene walnoten gegeten, ergens vandaan waren ook glazen ijskoud water verschenen, zo vol dat het water boven de rand van de glazen bol als een lens die een ijl schijnsel op wanden wierp. Het macramé  dat de ovale tafel bedekte was fascinerend en vreemd tegelijk. Het had de vorm van een bloem, met een cirkel in het midden en zes andere eromheen, en zo verder tot in het oneindige, tot in de diepte van de diepte van het idee van ruimte. (1,  blz. 324)

Rotterdam straalde gisteren verbondenheid uit. In de woorden van imam Iftekar Christi in zijn toespraak: 'Voor mij zie ik allemaal bloemen staan. Een boeket met allemaal dezelfde bloemen is mooi. Een boeket met allemaal verschillende bloemen is mooier. Als wij elkaar zien, moeten wij met bloemen gooien, niet met bommen.'

Ook de dominee van de pastorie Bloemhif spreekt.

Een echte moslim diet zelfs geen dieren of planten kwaad.

We horen bij elkaar, welk geloof of overtuiging je ook hebt. We zijn sterk in verscheidenheid, we zijn kwetsbaar maar niet zwak.

De enige echte macht van IS is het zaaien van tweedracht. En dat mogen we niet laten gebeuren.
(2)

Kortom, heerser zijn over je voedingsbodem zou zomaar echte liefde op kunnen leveren. ( is een mix van de gedachten van Martha Nussbaum en Charles Darwin)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten